Google Tag Manager --> Google tag (gtag.js) -->

ЗА РОМАНА БЪЛГАРИАДА

1 януари 2023
ЗА РОМАНА БЪЛГАРИАДА

          Българиада е единственият роман, който разказва за прехода на България от тоталитаризъм към демокрация в периода след 1989 година. Разказва страдащият народ, който почувства тежестта на този преход върху плещите си. Това е единственото художествено произведение, което описва събитията от този период така, както ги е видял и почувствал народът.

          Има много хубави книги за този период от историята на България. Те не са художествени произведения, не са романи. Те са журналистически статии и хроники, социологически, политически и икономически анализи и проучвания, които дават много богата информация и научно обоснована оценка на събитията през този период. От тях може да се научи много, ако на някой му се учи. 

          Ако моите връстници искат просто да си спомнят трудните години в България след 1989 година, могат да прочетат моя роман. 

          Написах романа Българиада точно по времето на прехода / 1995 година/. Публикувах го неофициално тук и там в груб вид, не редактиран. После видях, че други автори на книги и организатори на мероприятия и форуми ползват заглавието "Българиада". Възможно е да са го заимствали от мен. Възможно е да са го измислили сами. Докато редактирам няколко пъти романа и го издам официално, минаха много години и се появиха много други "Българиади" - книги, форуми и една хубава поема /историята на България в рима/.

          Нека има "Българиади". Има го и романът Българиада.

 

ЗА ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ РОМАН

Най-сигурният начин да направиш открития за себе си и за епохата, в която живееш, е да напишеш откровен роман за своя живот. Ако не стане голям роман, поне ще бъде автентичен.

прочети още
Мисли

За таланта

прочети още
ПРИТУРИ СЕ ПЛАНИНАТА

ПРИТУРИ СЕ ПЛАНИНАТА. ПЕСЕН, ЕМОЦИОНАЛНО СВЪРЗАНА С РОМАНА БЪЛГАРИАДА.

прочети още
ПЕСЕН НА МАДОНА

ПЕСЕН НА МАДОНА, ЕМОЦИОНАЛНО СВЪРЗАНА С РОМАНА ДА МЕ ПРЕГЪРНЕ ПЪТЯТ

прочети още
BARRY WHITE SONG. ПЕСЕН НА БАРИ УАЙТ.

BARRY WHITE SONG, emotionally related to the novel Apocryphal Love. ПЕСЕН НА БАРИ УАЙТ, емоционално свързана с романа Апокрифна Любов.

прочети още
WRITE A BOOK ABOUT YOUR LIFE!

WRITE AN INTERESTING BOOK ABOUT YOURSELF! Turn your personal story into a novel with universal meaning!

прочети още
БРОШУРА - MY NOVELS

Съкратен вариант на онлайн магазина.

прочети още
НАПИШЕТЕ КНИГА ЗА СВОЯ ЖИВОТ

НАПИШЕТЕ КНИГА ЗА СЕБЕ СИ! Превърнете вашата лична история в роман с общочовешко значение!

прочети още