Google Tag Manager --> Google tag (gtag.js) -->

Често задавани въпроси (FAQ)

1. Как да купя избрана от мен книга печатен формат?

ВАЖНО! Препоръчваме ви да купите книга печатен формат като изберете начин за плащане с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ. Ще платите на куриера при доставка на поръчката. 

Кликнете върху изображението на корицата на избраната от вас книга печатен формат. В отворената нова страница кликнете върху бутон КУПИ. Поръчката ви ще се запише в потребителската количка - фигурата на количка в горния десен ъгъл на екрана. Кликнете върху фигурата на количката. Ще се отвори страница с формуляр за поръчка, който трябва да попълните. Попълнете формуляра и завършете поръчката. Препоръчваме ви да изберете начин на плащане С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ. Ще платите на куриера при доставка на поръчката. 

След като направите поръчката, ще получите от нас потвърдителен имейл за създадена поръчка за съответната книга печатен формат. Проверете дали нашият потвърдителен имейл не е отишъл в папка СПАМ.

Ще получите съобщение от куриерската фирма, указващо кога да очаквате доставката. Стойността на поръчаните книги и доставката се заплащат на куриера на Еконт при получаване на пратката. Той ще ви издаде разписка за пощенски паричен превод /ППП/. Тя служи вместо касов бон, съгласно наредба Н-18. 

Имате право да прегледате поръчката в момента на доставката и ако тя не отговаря на вашите изисквания, можете да я върнете на куриера. Разходите за обратна доставка се поемат от вас.

 

 

2. Как ще получа книгите печатен формат, които съм поръчал?

Поръчките се доставят от куриер на Еконт. Ще получите вашата поръчка до офис на Еконт или до домашния ви адрес, според вашите предпочитания.

Намери офиси на Еконт: Намери офис | Еконт (econt.com)

 

3. В какъв срок ще получа поръчаната от мен книга печатен формат?

При налични отпечатани книги, поръчаната от вас книга ще ви бъде доставена от куриер на Еконт в 3-дневен срок, като се броят работните дни в седмицата. Ако поръчате в почивен ден /събота или неделя/, поръчката ще ви бъде доставена в сряда.

Срок на доставка при отпечатване на книгите след направена поръчка:

- 5 работни дни за книгите с подвързия на спирала.

- 8 работни дни за основния вариант печатни книги / 5 дни за отпечатване и 3 дни за доставка/.

4. Ще получа ли касова бележка за закупената от мен книга печатен формат?

Куриерът на Еконт, който ще ви достави пратката, ще ви издаде разписка за Пощенски Паричен Превод /ППП/. Тя служи вместо касова бележка, съгласно Наредба Н-18.

5. Каква е цената на доставката на пратки от куриер на Еконт?

Примерни цени за доставка с Еконт:

До офис на Еконт - 6.38

До вашия адрес - 8.74

ВАЖНО! Крайната цена на доставката зависи от теглото на пратката и от населеното място, до което се изпраща поръчката. Възможно е да има отклонения, взависимост от тарифите на куриерската фирма.

ПРИ ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ НАД 60 ЛЕВА - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

 

6. Може ли да получа фактура?

Да. Може да ви бъде издадена фактура за физическо или юридическо лице. 

В полето за допълнителна информация на формата за поръчка трябва да съобщите данните на вашата фирма, ако сте юридическо лице. Ако сте физическо лице, съобщете трите си имена /лично, бащино и фамилно/, адрес и ЕГН.

 

7. На територията на коя държава продавате вашите продукти?

Печатния формат на книгите продаваме засега само на територията на България, Гърция и Румъния.

Електронна книга могат да закупят потребители от целия свят.

8. Как да купя електронна книга?

Електронна книга може да купите по два начина:

1. Първи начин - чрез ePAY.bg и PayPal. Всички данни за поръчката ви се записват в магазина. Кликнете върху изображението на избраната от вас електронна книга. В отворения нов прозорец кликнете върху бутон КУПИ. Поръчката ви ще се запише в потребителската количка - фигурата на количка в горния десен ъгъл на екрана. Кликнете върху фигурата на количката. Ще се отвори страница с формуляр за поръчка, който трябва да попълните. Попълнете формуляра и финализирайте поръчката като платите чрез e-PAY.bg или PayPal.

На посочения от вас имейл ще получите имейл с приложен EPUB файл с избраната от вас електронна книга.

2. Втори начин - чрез бутон на e-PAY.bg. Данните за вашата поръчка се записват в нашата фирмена сметка в e-PAY.bg. Кликнете върху избраната от Вас електронна книга. В отворената нова страница, кликнете върху бутона ПЛАТИ И ИЗТЕГЛИ. Ще бъдете отведени в сайта на еPAY.bg. За да може да ползвате услугите на този сайт, трябва да сте регистриран потребител в него. Можете да платите, както с микросметката си в този сайт, така и с кредитна или дебитна карта, които ще свържете към тази сметка.

След като заплатите избраната от вас електронна книга, във формата за плащане ще пише - Извършено плащане. Кликнете върху бутона ПРОДЪЛЖИ, който се намира най-долу на екрана. Той ще ви отведе на страница, откъдето ще можете да изтеглите файла с избраната от вас електронна книга. 

Моите електронни книги са без DRM защита. Може да ги свалите във всяка секция на вашия компютър или мобилен телефон.

9. Как ще получа електронна книга, която съм заплатил?

1. Ако сте купили книгата чрез бутона КУПИ, ще я получите на посочения от вас имейл като EPUB файл.

2. Ако сте закупили книгата чрез бутона ПЛАТИ И ИЗТЕГЛИ, след като заплатите избраната от Вас електронна книга в ePAY, във формата за плащане ще пише Извършено плащане. Кликнете върху бутона ПРОДЪЛЖИ, който се намира най-долу на екрана. Той ще ви отведе на страница, от която ще можете да изтеглите файла с избраната от вас електронна книга.  

ВАЖНО!!! Моите електронни книги са без DRM защита. Може да ги свалите във всяка секция на вашия компютър или мобилен телефон. За да отворите файла и да четете, ще ви е нужен четец за електронни книги Adobe Digital Editions и съответно акаунт /Adobe ID/ в ADOBE.COM, които ще получите безплатно. Вижте как да направите това в другите отговори на въпроси тук.

Друг подходящ четец е PocketBook Reader.

10. Как да чета електронна книга?

За да можете да отворите електронната книга и да я четете, трябва да свалите и да инсталирате във вашия компютър или мобилен телефон четец на електронни книги Adobe Digital Editions. Той се предлага безплатно. Напишете във вашия браузър Adobe Digital Editions, за да намерите по-лесно откъде да го свалите. В отвореното меню с опции изберете да го свалите от ADOBE.COM.

След като отворите инсталирания в компютъра ви или в мобилния ви телефон четец Adobe Digital Editions, можете да получите Adobe ID, тоест да регистрирате ваш акаунт в ADOBE.COM. Друг начин да получите Adobe ID е да създадете акаунт в ADOBE.COM на този URL: account.adobe.com

Когато отворите файла с книгата, той ще се отвори в Adobe Digital Editions и ще можете да четете.

Друг подходящ четец е PocketBook Reader.

11. Мога ли да сваля в компютъра си или в мобилния си телефон файл с разказите?

Да. На страницата със съответния разказ, под самия разказ, има файл формат PDF, който можете да свалите безплатно и да прочетете разказа в удобно за вас време.

12. Мога ли да сваля в компютъра си или в мобилния си телефон файл с откъси от романите?

Да. На страницата с откъси от съответния роман, под всички откъси, има файл формат PDF, който можете да свалите безплатно. Прочетете откъсите в удобно за вас време и решете, дали да си купите книгата.

13. How to buy an e-book?

You can buy an e-book in two ways:

1. First way - via e-PAY.bg and PayPal, using the BUY /КУПИ/ button and filling in an order form. All your order details are saved in the store. You will receive an EPUB file with the E-BOOK of your choice at the email address you provided.

2. Second way - via the e-PAY.bg button. The data for your order are recorded  in our account in e-PAY.bg. Click the PAY AND DOWNLOAD /ПЛАТИ И ИЗТЕГЛИ/ button. You will be taken to the site of ePAY.bg. To be able to use the services of this site, you must be a registered user in it. 

You can pay both with your micro account on this site and with a credit or debit card that you will connected to this account.

After you pay for the ebook you have chosen, you will see that in the payment form is written - ИЗВЪРШЕНО ПЛАЩАНЕ /PAYMENT COMPLETE/.

Click the ПРОДЪЛЖИ /CONTINUE/ button at the bottom of the screen. It will take you on a page where you can download the file of your chosen ebook. 

My eBooks are DRM free. You can download them in any section of your computer or mobile phone.

14. How to read the ebook?

To be able to read the ebook you need to install an ebook reader in your computer or mobile phone: Adobe Digital Editions or PocketBook reader.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас